Ајурведски прав против вишок слуз и продуктивна кашлица

Ајурведски прав против вишок слуз и продуктивна кашлица

Според Ајурведата, зимата е студена и сува сезона во која доминира вата доша. Вата доша често се манифестира во телото како груба, сува и испукана кожа, сувост во синусите и иритирано и суво грло. Поради фактот што во текот на зимските месеци дишеме ладен зимски...