Барем 3 ајурведски причини зошто да се капете во хималајска сол

Барем 3 ајурведски причини зошто да се капете во хималајска сол

Ви наведуваме барем 3 причини зошто од денес треба да скокнете во бања со хималајска сол Морската сол, исто како и другите состојки на морската вода, има терапевтски својства е познато уште од древни времиња. Хималајска топла бања Поскапа е од „обичната сол“, но многу...
Стави го ова чудо под јазик пред спиење и разбуди се како НОВ!

Стави го ова чудо под јазик пред спиење и разбуди се како НОВ!

  Направи мешавина од мед и розова хималајска сол, стави ја под јазик пред спиење и природно зголеми го количеството мелатонин во телото – хормонот одговорен за добар сон. Оваа сол е навистина посебна, помага на нашето тело да стане алкално и со тоа...
Заменете ja белата сол – совети од др.Авишек

Заменете ja белата сол – совети од др.Авишек

Заменете го натриум хлорид со калиум хлорид Совети од познатиот ајурведски лекар др.Авишек. Како што вели Шри Шри Рави Шанкар: солта е зачин кој не го менува вкусот на јадењето, но кога недостасува јадењето е невкусно. А пак  нашите стари велат: не додавајте сол во...
Морето, солената вода и кожата

Морето, солената вода и кожата

Дали знаеме зошто се чувствуваме толку пријатно кога  сме на море? Дали знаеме кој тип на луѓе и доша најмногу ужива покрај вода и на море? Дали знaeмe дека нашето тело содржи скоро иста концентрација минерали и хранливи материи како морската вода? Кога сме на море за...
Ајурведата не препорачува користење на бела сол

Ајурведата не препорачува користење на бела сол

Премногу сол предизвикува сериозни здравствени проблеми: Намалете го внесувањето на солта и спречете ги на време последиците Иако солта придонесува за вкус на многу јадења, додавањето на повеќе сол може сериозно да го загрози вашето здравје. Мали количини сол се...