Подобри ја меморијата со моќна утринска јога вежба

Подобри ја меморијата со моќна утринска јога вежба

Пред да започнете со практикувањето на оваа јога вежба, треба да ја проветрите просторијата и да направите малку гимнастика за загревање, а потоа само следете ги упатствата. За оваа вежба не треба да одвојувате повеќе од 10 минути дневно. Свеќа Бенефит: го подобрува...
Јога вежби доколку ја губите косата како последица од Ковид19

Јога вежби доколку ја губите косата како последица од Ковид19

Губењето на косата предизвикува голема загриженост кај луѓето во последните неколку децении. Стресот, загадувањето, неквалитетниот начин на живот и лошиот избор на исхрана придонесуваат за лош квалитет на косата и нејзино лесно кршење. Но, проблемот со губење на...
Ајурведата препорачува редовно практикување на јога вежбата свеќа во време на пандемија

Ајурведата препорачува редовно практикување на јога вежбата свеќа во време на пандемија

Кралица на јога вежбите-свеќа Јогините тврдат дека за „плакнење“ на мозокот со голема количина на крв, за подобрување на сите функции на мозокот, за отстранување бројни грчеви на крвните садови, кои се причина за голем број главоболки, вежбата -свеќа е прогласена за...