Ајурведски правила за здрави заби

Ајурведски правила за здрави заби

Според Ајурведата, забите се „нуспроизвод“ на асти дату (коскено ткиво). Формирањето на кариес на забите и парадентит се знаци на побудување на вата во коскеното ткиво. ⠀ Стоматолошките заболувања честопати се предизвикани од недостаток на калциум, магнезиум и цинк....