Kshirabala Taila

Kshirabala Taila

1.200,00 ден

Редовната масажа со Шри Шри Татва Кширабала Таила ги зајакнува мускулите. Исклучително е корисни за децата кои растат и новородените бебиња. Kshirabala Taila се подготвува од коренот „Бала“, за кој е познато дека е корисна во случаи на парализа на лицето, општа слабост, хемиплегија, моноплегија, артритис и спондилитис.

Шифра: 1244

Редовната масажа со Шри Шри Татва Кширабала Таила ги зајакнува мускулите. Исклучително е корисни за децата кои растат и новородените бебиња. Kshirabala Taila се подготвува од коренот „Бала“, за кој е познато дека е корисна во случаи на парализа на лицето, општа слабост, хемиплегија, моноплегија, артритис и спондилитис.

Терапевтска употреба:

Ватаракта (гихт)

Ватарога (Болести поради Вата)

Сукра Доша (Витација на сперма)

Рајодоша (менструално нарушување)

Каршаја (ослабнување)

Сварабеда (Засипнатост на гласот)

Се користи како Расајана (подмладувач)

Упатства за употреба:

Се користи за Abhyanga (надворешна), за третман со Nasya

Внатрешна – 6 до 12 ml или како што е наведено од лекар

Клучни состојки:

Бала корен

Природен производ: Бојата може да варира

Нето количина: 100 ml