Ајурведско кафе со кокосово масло и кадрамом – дава енергија и го поттикнува слабеењето

Ајурведско кафе со кокосово масло и кадрамом – дава енергија и го поттикнува слабеењето

За супер моќите на кокосовото масло и кардамомот се зборува особено последниве години и заради тоа сѐ почесто се користат, во готвењето, за убавина, но и во кафе! Секој од дошите поинаку го поднесува кафето. Најдобро од сите во овој поглед котира Кафа дошата. Сто...
Пијте здраво ајурведско кафе!

Пијте здраво ајурведско кафе!

* Пиј кафе како лек, секое утро, секој ден* Оваа вест ќе ги воодушеви сите што го сакаат ритуалот-македонско кафе. Сакаме да пиеме кафе, зошто да не пиеме? Кафето отсекогаш било симбол за уживање, задоволство, дружење и благосостојба. Никогаш не се лишувај од тоа...
Ајурведата препорачува помалку зависности

Ајурведата препорачува помалку зависности

Според холистичкото гледиште и принципите на Ајурведата (повеќе илјади години стара наука за животот) високото ниво на свесност кон себе и околината сведочи за добро здравје. Ајурведата вели: добро здравје имаме само ако има равнотежа и баланс  во сите области на...
Направете си пилинг од кафе и заблескајте со својата убавина

Направете си пилинг од кафе и заблескајте со својата убавина

  ☕ Кафето е еден од најпопуларните и во исто време контроверзни пијалоци. Значи, не е целосно јасно дали е корисно или не иако Ајурведата има свое мислење кое многу пати сме го изнеле. Кафето е дефинитивно здраво кога се користи како основа за ајурведската...