Вода и краставица – идеален ајурведски пијалок за лето

Вода и краставица – идеален ајурведски пијалок за лето

Покрај водата краставицата успева да го хидрира телото. Се препорачува да се конзумира во поголема количина во лето. лесно ја хармонизира Пита дошата која во овој период е доминантна. Овој пијалок, богат со витамини А и Ц, одлично освежува, дава енергија и дава сјај...
Ајурведска супа за вруќите денови

Ајурведска супа за вруќите денови

Супа од краставица која навистина ќе ве освежи! Изладете го и нахранете го телото со ладна супа од краставица. Најдобар мелем за летната жештина е освежувачка супа од краставица Лето ни ја покажа моќта на Пита дошата и елементот огин, а со тоа дојде и неизбежната...
Едноставен ајурведски диуретик

Едноставен ајурведски диуретик

Ајурведата докажала дека вода со краставица е добар диуретик кој помага во контролата на крвниот притисок а и за лесно варењето на храната. Пијте рано наутро на празен стомак, а по потреба и 3 пати на ден. Овој пијалок помага во намалување на ама во телото, поддржува...