Прекрасна медитација со есенцијални масла

Прекрасна медитација со есенцијални масла

  Медитацијата го забавува ритамот на срцето и дишењето, го релаксира и смирува телото, го отвора умот и со тоа го намалува секојдневниот стрес, релаксира, поттикнува внатрешен мир, и разни спознанија. Најдобро време за медитација е наутро по будењето и навечер пред...
Намали ја кашлицата со домашен ајурведски сируп

Намали ја кашлицата со домашен ајурведски сируп

Зимаата е на прагот, започнува вата сезоната на непријатен студ и вируси кој најпрво го напаѓа грлото придружено со јака кашлица? Најверојатно до сега имаме пробано се: вдишување на пареа, разни капки и сирупи за смирување кашлица набавени во аптека, но без некој...
Лековитите својства на лавандата

Лековитите својства на лавандата

Покрај тоа што е миризлив мелем за очите и носое, миризливите виолетови цвеќиња можат да послужат како практичен природен лек за целото тело Дури и во форма на есенцијално масло, лавандата е безбедна за бебиња и деца. Благодарение на состојките како што се линалол и...
Потребна ти е инстант среќа?

Потребна ти е инстант среќа?

Етерични масла за балансирање на анахата – срцевата чакра Масла кои помагаат во вакви случаи: Роза: го продлабочува сочувството и намалува тага, дава надеж Јасмин: ја буди духовноста Портокал: ја зајакнува врската помеѓу срцето и умот, помага при емоционална...
Излекувај се со сетилото за мирис

Излекувај се со сетилото за мирис

  Ароматерапијата е древна вештина каде со примена на етерични масла се постигнува релаксација, превенција од заболувања и лекување. Древната индиска филозофска доктрина Ајурведа придава големо значение на сетилото за мирис, за да се создаде подготовка и лачење...