Ајурведата препорачува јадење овошје во првиот дел од денот особено во лето

Ајурведата препорачува јадење овошје во првиот дел од денот особено во лето

Овошјето е меѓу најздравите намирници. Но, можеме да ги искористиме максималните придобивки само ако ги јадеме во вистинско време и на вистински начин. Правите голема разлика во начинот на кој ги консумирате. Кога станува збор за овошјето, Ајурведата поставува неколку...
Јадете овошје за да го стабилизирате шеќерот и болестите

Јадете овошје за да го стабилизирате шеќерот и болестите

Ефтина и здрава храна која го стабилизира шеќерот и штитат од болести: Ајурведата објаснува колку и кога треба да се зема овошје секој ден. Резултатите од новата студија покажаа врска помеѓу консумирањето и помал ризик од дијабетес. Дијабетес тип 2 е една од...
Ајурведска тајна на јадење овошје на здрав начин

Ајурведска тајна на јадење овошје на здрав начин

Овошјето е меѓу најздравите намирници. Но, можеме да ги искористиме максималните придобивки само ако ги јадеме во вистинско време и на вистински начин. Правите голема разлика во начинот на кој ги консумирате. Кога станува збор за овошјето, Ајурведата поставува неколку...