СМЕЕЊЕТО :) – најдобар лек за сите болести

СМЕЕЊЕТО :) – најдобар лек за сите болести

Што вели Ајурведата за смеењето како природен процес и лек: – Смеењето е природен лек кој предизвикува здравје на телото и душата. Многу е заразно, брзо се шири, ги поврзува луѓето и создава чувство на блискост. – Станува збор за природен процес кој го...
Насмевка која никогаш не згаснува благодарение на Ајурведа

Насмевка која никогаш не згаснува благодарение на Ајурведа

Оралното здравје не значи само здрави заби тоа е составен дел од целокупното здравје, од суштинско значење за нашата благосостојба и е клучно за квалитетот на животот. Ни овозможува правилно да говориме и разговараме, да се насмееме, да се бакнуваме, да допираме,...
Смеата – лек за тело и душа

Смеата – лек за тело и душа

  Лек за лошо расположение и депресија Кога се смеете, автоматски се чувствувате подобро Заразна е, но не и опасна. Напротив, смеата ти дава расположение, здравје на телото и душата, те поврзува со луѓето и дава чувство на исполнетост. Достапна и бесплатна е за...
Каква е нашата сопствена енергија?

Каква е нашата сопствена енергија?

Според Ајурведата енергијата е таа која го дефинира нашето здравје, квалитет во живеењето и нашето место во општеството. Ајурведата вели „Каква ти е енергијата, таков ти е животот„. Постојат две групи активности и дејствија кои даваат раст и пад на нашата сопствена...