Започни го денот со 2 чаши топла вода

Започни го денот со 2 чаши топла вода

Што се случува во телото ако секојдневно пиеме две чаши вода наутро? Водата е основен извор на енергија, кој влијае врз безпрекорно функционирање на телото. Ајурведата советува да се консумира најмалку два литра вода во текот на денот. Овој ритуал започнува со...
Масирајте ја оваа марма точка за помалку стрес

Масирајте ја оваа марма точка за помалку стрес

Масирајте ја оваа точка и ослободете се од стресот Изворот на стрес не е ист за секого, и честопати едно лице има неколку различни предизвикувачи кои ги туркаат во оваа неподнослива состојба. Кога се навикнуваме на стрес, повеќето луѓе чувствуваат вознемиреност и...
Смокви како лек и храна во Ајурведа

Смокви како лек и храна во Ајурведа

Дали знаете дека смоквите се едни од најстарите дрва на планетата Земја. Од таму, Ајурведата го користи секој негов дел во служба на здравје на човекот. Во што се состои корисноста од смоквата, што ни помогнат и за што се добри? Ако е сезона за смокви, подобро е да се...
Древен ајурведски лек за брадавици кој го имаме сите дома

Древен ајурведски лек за брадавици кој го имаме сите дома

Брадавиците се инфекција на горниот слој на кожата предизвикана од вирус на хуман папилома. Постојат над 60 типови на овој вирус и некои од нив можат да предизвикаат брадавици. Вирусот всушност го напаѓа надворешниот слој на кожата преку мали гребнатини,...
Најмалку 8 знаци дека стресот влијае врз вашето здравје

Најмалку 8 знаци дека стресот влијае врз вашето здравје

Стересот е секојдневие во животот. Влијае многу негативно врз сите симптоми. Знаци на телото и кожата Ако вашето тело одеднаш е покриено со црвенило, стрес, а не е алергија, стресот може да биде виновник. Кога вашето тело доживува сериозен стрес (на краток или долг...