Harithaki

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Ајурведска билка која го поддржува варењето, со што ја помага апсорпцијата на хранливи материи.

Харитаки е ајурведки додаток, познат и како Кајаста, што значи „она што ги штити дигестивниот оган“.

Харитаки потекнува од плодот на растителната Чебула Терминалија, го подобрува варењето на храната и е една од компонентите што ги содржат таблетите Трифала.

Употреба:

1 до 2 таблети Харитаки два пати на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Состојки: (terminalia chebula)

 Шифра: 1216

ТЕЛЕФОН

СЛЕДЕТЕ НÉ