Arjuna

Arjuna

1.100,00 ден

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Природен производ направен од чисти органски билки.

Оваа 100% природна билка, “чувар на срцето“ како што ја нарекуваат во Ајурведата, повеќе од 5000 години ја користат како природен лек.

Арџуната е богат природен извор на коензимот Q10, ензим потребен за храна, зајакнување и подобра функција на срцето и срцевиот мускул.

Коензимот Q10 ги корегира срцевите ритми и ја намалува тахикардијата.

Оваа билка се покажа ефикасна и корисна во лекувањето на едеми и ангина пекторис.

Со редовно консумирање на овој суплемент се намалуваат шансите за формирање и згрутчување на крвта, зачепувања на крвните садови и можност за настанување срцев удар.

Шифра: 1204

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Природен производ направен од чисти органски билки.

Оваа 100% природна билка, “чувар на срцето“ како што ја нарекуваат во Ајурведата, повеќе од 5000 години ја користат како природен лек.

Арџуната е богат природен извор на коензимот Q10, ензим потребен за храна, зајакнување и подобра функција на срцето и срцевиот мускул.

Коензимот Q10 ги корегира срцевите ритми и ја намалува тахикардијата.

Оваа билка се покажа ефикасна и корисна во лекувањето на едеми и ангина пекторис.

Со редовно консумирање на овој суплемент се намалуваат шансите за формирање и згрутчување на крвта, зачепувања на крвните садови и можност за настанување срцев удар.

Оваа билка дава поддршка при обновување на ткива по операција или срцев удар

*Помага за регулирање висок крвен присок и разбивање камења во бубрезите.

*Арџуната е чудотворна во намалување на лошиот холестерол и триглицеридите, а помага и при запушување на артериите и при тромбоза.

Бидејќи има антивирусно и антибактериско дејство се користи при лекување на кожни болести. Поновите истражувања покажуваат резултати и кај лекувањето од ХИВ и генитални болести.

Арџуната не се препорачува кај доилки, трудници и лица кои имаат низок крвен притисок.

Препорака:

1 до 2 таблети два пати на ден.  Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Состојки: (Arjuna)