Kalamegh

Kalamegh

1.100,00 ден

Kalmegh (латински Andrographis paniculata, семејство Acanthaceae) одличен е за зајакнување на имунолошкиот систем и помага кај сите видови на имунолошки заболувања.

Билката, широко позната како „индиска ехинацеа“ ја користат како подржувач и поткрепа на заболен црн дроб и појава на треска. Овој природен лек има бројни антиинфламаторни својства и со редовно консумирање се постигнуваат одлични имуностимулативни ефекти.

Се препорачува кај инфекции на горниот респираторен тракт и инфекција од вирусот ХИВ. „ШриШри Калмег“ се одгледува исклучиво на сертифицирани органски фарми.

Шифра: 1243

Kalmegh (латински Andrographis paniculata, семејство Acanthaceae) одличен е за зајакнување на имунолошкиот систем и помага кај сите видови на имунолошки заболувања.

Билката, широко позната како „индиска ехинацеа“ ја користат како подржувач и поткрепа на заболен црн дроб и појава на треска. Овој природен лек има бројни антиинфламаторни својства и со редовно консумирање се постигнуваат одлични имуностимулативни ефекти.

Се препорачува кај инфекции на горниот респираторен тракт и инфекција од вирусот ХИВ. „ШриШри Калмег“ се одгледува исклучиво на сертифицирани органски фарми.

Подготовката на овој ајурведскиот додаток, се одвива под посебни услови и еколошки методи, кои го земаат предвид долгиот век на траење на растението и неговиот околен екосистем. Активната состојка на растението има антиканцерогено средство.

Таблетите Каламег се достапни во нашата продавница. Комбинирајќи ги со јога практика, медитација и ајурведски третмани и се што се нуди во нашиот центар, значително ќе го подобрите вашиот животен стил и ќе се вратите во природната рамнотежа на животот.

Употреба: 1 до 2 таблети два пати на ден. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Состојки: калмег (andrographis paniculata)