Triphala

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Трифала претставува комбинација од три многу моќни плодови за кои е познати дека имаат големи здравствени придобивки: Амалаки, Харитаки и Бибитаки.

Трифала го подобрува варењето и асимилацијата на храната, го чисти и тонира гастроинтестиналниот тракт и има лаксативно дејство.

Трифала ги балансира дошите и се користи за широк спектар на нарушувања, дејствувајќи како севкупен подмладувач, против стареење и ги балансира сите 3 доши. Добра е за намалување на првут, а во устата се нанесува како паста (измешана со мед).

Употреба:

1 до 2 таблети два пати на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Состојки: ( Amalaki, Haritaki and Bhibitaki)

 Шифра: 1233

ТЕЛЕФОН

СЛЕДЕТЕ НÉ