Кичари е идеален ајурведски оброк со кој се добива потребниот протеин, а неговиот додаден квалитет е тоа што истовремено го чисти и зајакнува организмот.
Кичари е чорбесто јадење што овозможува лесно и брзо закрепнување по тешки терапии и болести и како превентива од многу болести. Количина и густина, по ваш избор. Исто така најразличен зеленчук и зачини – по ваш избор, но претендираме да биде сезонскиот зеленчук што не опкружува.
✅ Оставаме зелен грав во вода преку ноќ да одстои
✅Го загреваме #ги путерот над тивок оган и додаваме куркума и ким. Го промешуваме нежно половина минута.
✅ Го додаваме зеленчукот (по желба) и го оставаме нека зоврие околу 30 секунди, потоа го додаваме гравот и малку ориз.
Оставаме да врие водата со продуктите кои ги додадовме полека се додека не зоврие, потоа ја намалуваме топлината и ја оставаме на тивок оган околу 25 минути.
Додаваме малку ѓумбир и сол на крајот на готвењето, проврива уште малку и сосема на крај додаваме куркума и други зачини по желба.
Квалитетна куркума можете да најдете кај нас.
0 Comments