Сите знаеме дека целиот свет зборува за жабуркање, но многу малкумина ја знаат вистинската причина за тоа како работи жабуркање. Еден начин е тоа да помогне стимулирајќи го Оџас.
.
🍂 Главниот дел на Оџас се наоѓа во срцевиот регион, што е само неколку капки и течност. И еден начин за негово негување е со жабуркање.
Жабуркање со ајурведско масло обично се прави на празен стомак со затоплено ајурведско масло наизменично низ устата околу 15 до 20 минути.
Потоа го чистиме јазикот со ајурведски бакарен чистач својот јазик.На крај убаво измијте ги забите
На крај испијте ја својата чаша топла вода со лимон.
.
Жабуркањето со масло има широки системски ефекти.
.
🍂 Дали знаевте дека под јазикот имаме подјазични вени кои директно се влеваат во срцето? Оттука, кога правите жабуркање со ајурведско масло, дел од маслото се апсорбира и преку овие вени стигнува прочистен оџас /животна еенергија/, директно во срцето.
🍂 Каде се помага жабуркањето?
Овој метод се покажува ефикасен во пракса во борбата против голем број на болести и заболувања, како што се:
превенција од заболувања
главоболки
забоболка
хроничен замор
несоница
астма
егзема
заболувања на белите дробови
артритис
цревни и гастрични заболувања
заболувања на бубрезите, црниот дроб и срцето
хронични заболувања на крвта
женски заболувања
гинигивит
кариес
.
Жабуркањето со маслото е многу добро за да се потхранување на телото со витализирачкиот оџас и помош на автоимунолошки систем, општата сувост во телото, менструалниот дисбаланс, паркинсоновата болест, мултиплекс склероза, синдром на хроничен замор, ИБС, активна и неактивна тироидна жлезда, деменција, алцхајмерова болест и т.н.
.
🍂 Избегнувајте жабуркање со масло за време на периоди, бременост, доење.
🍂 Исто така, треба да се направи ова само наутро на празен стомак пред да се консумира нешто воопшто.
🍂 Тоа не треба да се прави во текот на денот.
🍂 Исто така, не треба да се прави после јадење, на полн стомак.
Во некои древни ајурведски текстови е забележано дека за хронични заболувања потребно е малку подолго време за жабуркање.
Нашето масло е приготвоено по традиционален ајурведски рецепт стар ни помалку ни повеќе од само 10.000 години 🙂
.
Recent Comments