Тестирај си ја својата доша

Зошто некои луѓе полесно стануваат наутро, а некои воопшто не успеваат, зошто некои се разиграни во пролетта, додека други страдаат од пад на имунитет? Некои уживаат во летото, додека други страдаат од горештината и одвај чекаат да дојде есен … За разлика од класичната медицина, која ја лекува болеста, Ајурведата делува длабоко до причината на болеста и причинско-последично ги третира пореметувањата, со тоа што го обновува и балансира организмот.

За време на ајурведските консултации, состојбата на доша во рамнотежа е прецизно утврдена преку дијагностицирање на пулсот: Природата на човек со кое се раѓа, која се појавила при зачнувањето (пракрити) и тековната нерамнотежа која настанала (викрути). Сите понатамошни третмани и лекувања се засноваат на тоа знаење. Пракрити и викрути се различни за секој човек и затоа на секој човек му се пристапува индивидуално.

Пулсовата дијагностика може да ги открие причините за дигестивни проблеми, проблеми со желудникот и хормонални заболувања. При алергиски реакции, оваа техника непогрешливо ја открива причината со што му помага на организмот и го доведува во рамнотежа, така што веќе не реагира на одредени алергени. За разлика од минатото, денес сè повеќе се забележува кога некој е преосетлив. Програмите за регулирање на дебелината или прекумерното губење на тежината се прават со голем успех исто така, се откриваат причините за несоница и вртоглавица и проблеми со срцевиот ритам .

Направете го тестот и откријте која доша е доминанта во вашето тело.

А за оние што повеќе се грижат за своето здравје ќе имаат можност да направат преглед кај реномираниот др.Авишек Мишра од Индија кој ќе престокува кај нас  од 31 јули па се до 4 август.

 

Закажи веднаш

📞 070358871 и
📲 070358455

Доша тест

Written by Ayurveda

July 24, 2020

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и...