Ајурведски утрински ритуали – активирај ја внатрешноста
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Ајурведски утрински ритуали – активирај ја внатрешноста

Ајурведски утрински ритуали – активирај ја внатрешноста

by | Feb 16, 2021 | 0 comments

Ајурведски утрински ритуали

Започнете го денот со неколку здрави утрински навики за избалансиран и здрав почеток. Изборите кои ги правите наутро се првиот чекор кон здравје или болести – вие одлучувате. Затоа, поттурнете го утрото кон подобар ритам со природата, рамнотежа на дошите, и закрепнете ја самодовербата заедно со дисциплината. Посветете на една  следнава пракса и негувајте ја за посветли утра.

Активирајте ја внатрешноста на телото

Ајурведската филозофија смета дека првиот оброк го поставува нивото на енергија и расположение за целиот ден. Земајќи го ова в предвид напијте се голема чаша топла вода со малку лимон и ѓумбир /особено за Кафа доша типовите/. Млаката вода ги стимулира дигестивните патишта додека лимонот, кој е полн со минерали и витамини, ја разградува “ама“ токсините во цревата.

 

ДОШИ

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...