Шилец во стапалото – ајурведски лек

Дали знаете дека иако изгледа чудно, но појавата на шилци или калцификати во телото е од големиот недостиг на магнезиум во телото велат најновите истражувања.

Практична вежба: Најдобро е силно да удрите со стапалото на подот. Многу делотворен начин како да се решите од овој се почест проблем кај луѓето над 40 години возраст.

Делотворен лек:

Изрендајте црна трупка, ставеете ја во најлон и нанесте врз петата. Добро завиткајте врз болното место, облечете чорапа и оставете да преноќи. Повторете го ова 5-7 ноќи по ред или повеќе ако проблемот траел подолго. Ќе почувствувате дека одеднаш болката ја снемало. Црната трупка или црната ротквица ја има на локалните пазари и е многу ефтин лек. Лесно ги раствара калцификатите како во петата така и во бубрезите.

По завршувањето на овој третмен обврзно продолжете со внесување на храна полна со магнезиум и не заборавете редовно нанесувајте трансдрмално магнезиумово масло како превенција од повтроно појавување на оваа не скана појава.

 

Ајурведско магнезиум масло

 

Written by Ayurveda

August 17, 2020

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и...