Древен ајурведски лек при болки и отеченост во колениците
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Древен ајурведски лек при болки и отеченост во колениците

Древен ајурведски лек при болки и отеченост во колениците

by | Sep 7, 2021 | 0 comments

Дали често чувствувате болка во колениците, а тие се отечени?

Тибија, колено или фемур се коски кои се одговорни за оваа болка. Болката може да е предизвикана заради повреда, артитис или слаби структурни коски. Но, не мора да бидете загрижени бидејќи постои едноставен ајурведски лек кој ќе ви ги реши проблемите.

Сол, жолчка и магнезиумово масло

Треба едноставно да ги измешате овие три состојки, да ги нанесете на болното место /дури и на отеченото место/, а потоа да го покриете со целофан и да ставите елстичен завој. Менувајте ја облогата на секои 2 часа и аплицирајте минимум 4-5 пати во текот на денот.

Сите 3 суровини  содржат масла, минерала и регенаративни состојки кои минуваат низ кожата и се впиваат во оваа област и се пренесуваат низ целото тело. Магнезимовото масло ја намалува течноста во ткивата и влијае на намалување на отокот и опуштање на мускулите.

Добро е да се се зема Јаштимаду.

 

Ајурведско магнезиум масло

Yashtimadhu

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...