Што се случува кога имаме многу вата доша во умот?

Кога има премногу вата во умот, многу тешко можете да запрете со размислување или да се грижите, вашите проблеми изгледаат поголеми отколку што се, всушност станувате премногу чувствителни, претерано реактивни и работите ги земате премногу лично. Со премногу елемент од воздух и етер во умот, како се чувствувате:

некомпетентно, несовесно и нереално. Постојано живеете во главата и кога оваа ќе ви избега од рака, многу се плашите, може да се чувствувате отуѓени, вознемирени и честопати имате нервен слом. Во сериозни случаи може да дојде и до шизофренија или панична депресија.
Како се случуваат сево ова?
Постојат многу причини за нарушена вата доша – можеби тоа е прекумерна експозиција на мас-медиуми, гласна музика или бучава; прекумерна употреба на лекови или стимуланси; нередовни навики на јадење или недоволно јадење; стресот предизвикува уште поголем стрес; или може да биде резултат на искуство од детството кога тоа лице било: запоставено, злоупотребено или подложено на насилство и траума.

Како лесно да помогнете ако пронајдовте некои од наведените симптоми.

Најпрвин пијте голема количина топла вода.

Поченете да практикувате Абјанга во комбинација со Широабјанга и Широдара.

Земајте два пати на ден по една таблета Ашваганда.

 

Вата

Абјанга

Широабјанга

Ashwagandha

Written by Ayurveda

August 25, 2020

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Древен ајурведски лек за уморни и болни стапала

Древен ајурведски лек за уморни и болни стапала

Дали сте пробале стапалата да ги потопите во млеко? Нозете ќе ги впијат сите хранливи материи од топлото млеко.  Овој третман им преку 100тина позитивни влијанија врз здравјето на телото. Како да го направите овој третман? Изборот на млекото го оставаме на вас....

Радикално исчистете ги масните депозити и излечете го гастритот

Радикално исчистете ги масните депозити и излечете го гастритот

Овој древен ајурведски пијалок е составен од само 2 состојки што сите ги имаме дома. Додадете ги овие 2 состојки во шолја вода и ќе забележите олеснување за многу брзо време. Ако имате какви било проблеми со стомакот или имате прекумерна тежина, овој пијалок ќе...

Ѓумбирот во борба со маснотиите и дебелината

Ѓумбирот во борба со маснотиите и дебелината

Ѓумбирот, како додаток или состојка во храната или пијалоците, може да заштити од дебелина и хронични болести. Како еден од најчесто користените зачини во светот има долга историја на употреба како хербален лек за третман на разни болести благодарение на разните...